Vandsport kræver svømmeudstyr, også når du dykker eller dyrker triathlon

Mit navn er Erik. Jeg har i mange år været professionel triatlet og har gennem den sportsgren købt ualmindeligt meget svømmeudstyr. For mig har det dog altid været vigtigt at have styr på alle detaljer, beskrivelser og anmeldelser inden ethvert køb af udstyr til vandet. Først og fremmest pga. sikkerheden. Dernæst også fordi jeg er enormt kritisk indstillet.

Jeg stoler simpelthen ikke på webshoppen der har en interesse i at sælge svømmeudstyret er objektive omkring deres produkter. De skriver ikke, hvis der er noget galt. Den hedder altid 5 ud af 5 stjerne. Aldrig 1 ud af 5 stjerner og i skralderen med det. Måske er det fordi jeg er blevet ramt af et par dårlige køb i min tid som triatlet. Måske er det fordi jeg nu i højere grad dyrker konkurrence svømning og dykning, hvorved de i sidstnævnte ikke kan stresses nok, hvor vigtigt det er at udstyret er HELT i orden.

Alt dette sammenlagt gør, at jeg nu vende snuden forbi https://rygcrawl.dk hver gang jeg køber svømmeudstyr. Den varmeste anbefaling skal lyde. Webmasteren bag det fantastiske svømme blog har virkelig formået at give hele vand-branchen et løft og informere på en saglig og gennemgående objektiv facon. Det er jeg vild med.

Gode råd til valg af svømme udstyret

Når du skal vælge svømme udstyr er det selvfølgelig vigtigt du gør det rigtigt. De færreste ved dog ikke, hvor irriterende det er at ramme svømmehallen med splinternye arena svømmebriller og finde ud af at de bare ikke passer dig. At dine øjenhuler måske ikke går godt til formen eller at de skraver de forkerte steder. Det samme gælder selvfølgelig alt andet udstyr.

Derfor kommer her en række gode råd.

 

1. Læs ufravildige anmeldelser

Vær enormt kildekritisk når du læser anmeldelser af svømmeudstyr. Som nævnt før er det selvfølgelig en livsafhængig nødvendighed når du køber dykkerudstyr. Her gælder det selvfølgelig også at du ALDRIG køber udstyr hjem fra kina eller lignende. Du sætter simpelthen din sikkerhed overbords. Og det kan ingen være fortjent med. Men generelt gælder det om lige at undersøge, hvem afsenderen er? Har han eller hun en interesse i at få dig til at købe produktet?

Rygcrawl.dk som jeg henviste før, tjener selvfølgelig penge. Og de færreste leverer godt indhold uden rent faktisk at have en økonomisk gevinst bag. De ved dog også, at de kun tjener penge når de skriver gode og saglige anmeldelser. Og at folk netop vender tilbage, hvis de oplever at anmeldelserne og testene af svømme udstyret stemmer ovens med virkeligheden. Derfor kan man i langt højere grad regne med en objektiv test af svømmeudstyr hos dem.

2. Køb anerkendte mærker

Nu nævnte jeg før, at du skulle undgå at købe hjem fra Kina. Det er ikke fordi jeg selv har gjort det. Hvertfald ikke bevidst. Men jeg endte simpelthen på et tidspunkt i en situation, hvor jeg af den ene eller anden grund modtog noget svømmeudstyr og lidt badetøj med kinesisk skrift på pakken. Hjemmesiden havde set fuldstændig legit ud. Og jeg forstod ikke hvordan jeg var blevet snyt. Svømme udstyret var selvfølgelig, som du måske kan regne ud, noget værre lort og havde ikke noget mærke. Det var altså no-name udstyr. Det leder mig dog videre til mit sidste punkt

3. Tjek anmeldelser af hjemmesiden / forhandleren

I det tidligere punkt forklarede jeg om, hvordan jeg ved første øjekast ikke havde set at en hjemmeside solgte skrammel. Men jeg kunne dog havde fundet ud af det, ved som overskriften siger, at tjekke deres anmeldelser på en side som eks. Trustpilot.com og tjekke op på om de har gode anmeldelser.