Spar penge på varmeregningen med miljøvenlig jordvarme

Vi er alle interesseret i at spare penge, og vælger du at bruge jordvarme som energikilde, kan du se frem til en besparelse på varmeregningen, men samtidig gør du også noget godt for planeten. Har du ikke hørt om denne løsning før, så læs med herunder, hvor vi ser på, hvad et jordvarmeanlæg er, prisen på det og meget andet.

Hvordan fungerer et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg virker på den måde, at det udnytter solvarmen i jordens øverste lag. Der bliver gravet en jordslange ned i eksempelvis haven, og den energi som bliver dannet i jordens øverste lag fra solstrålerne trækkes ud gennem jordslangen, som transporterer det hen til en varmepumpe, som nu har muligheden for at omsætte energien til varme i hjemmet.

Hvad er prisen på et jordvarmeanlæg?

Der findes tre typer varmepumper. Luft-til-vand, luft-til-luft og jordvarme. Jordvarme er den dyreste løsning, og det koster mellem 100.000 – 120.000 kr. at få det installeret. Derudover kræver det også markant mere plads end de andre løsninger, men prisen for et jordvarmeanlæg vil bestemt betale sig tilbage med renter – trods den lidt dyre opstart.

Fordelene ved jordvarme

For det første er det en miljøvenlig løsning, og du bidrager derfor positivt til vores fælles planet, hvilket også er godt for samvittigheden. Dog er det langt fra den eneste fordel, fordi du kan se frem til billig energi og lavt vedligehold. Faktisk kan du spare op til 50-60 procent på din varmeregning, hvis du skifter fra oliefyr, naturgas, fjernvarme eller lignende.

Det er altså en investering, som vil blive tjent hjem hurtigt, hvorfor du uden frygt kan åbne dine varmeregner velvidende om, at de nok ikke er så høje, hvis altså du har et jordvarmeanlæg.

Du kan læse mere om jordvarmeanlæg, priser m.m. på Finans.dk hvor der er blevet bragt en artikel omkring det.