Hvad indebærer et online lån

Du har sikkert hørt om online lån. De fleste omtales tit som kviklån – og med god ret, for det er nemlig et lån, man kan tage på nettet, og hvor der ikke går ret lang tid, inden du har pengene tikkende ind på din konto.

Hvis du selv går med tanker om muligvis at tage et kviklån, så er det en ret god idé at sætte dig lidt mere ind i, hvad et online lån indebærer.

Hvad kan man låne penge til?

I modsætning at låne penge i for eksempel en bank eller en kreditforening så behøver udbyderen af et online lån ikke nødvendigvis at vide, hvad du har tænkt dig at bruge pengene til.

Det behøver du heldigvis ikke at stå til regnskab for. Om det er til noget meget nødvendigt eller til tant og fjas, det er der ikke nogen, der blander sig i.

Hvem kan man låne penge af online?

Det kan du flere steder. Dels er der et væld af firmaer, der tilbyder online lån. Søg på nettet, og du vil hurtigt se, hvor mange låneudbydere, der popper op.

Der er også efterhånden nogle banker, der tilbyder lån på nettet.

Se nøje efter, hvilke tilbud de forskellige udbydere har. De kan godt i farten se helt ens ud, men der kan være forskelle på deres vilkår.

Hvad koster det at låne penge online?

Det kan også variere meget. Nogle firmaer reklamerer med, at de ingen renter har. Det kan være mere eller mindre rigtigt. Læs det med småt.

Lånefirmaer måtte jo hurtigt dreje nøglen om, hvis ikke de tjente penge på sin forretning.

Det kan også være forskelligt, om du bliver opkrævet et gebyr for at oprette lånet.

Endelig kan der være en del forskelle i forhold til renter. Her skal du virkelig holde tungen lige i munden for helt at forstå, hvad det er, du forpligter dig til.

For at få helt styr på alt, hvad der har med online lån at gøre, kan du med fordel gå ind på Finansieret.dk. Her finder du nemlig en ret god og systematisk guide til at forstå, hvordan et online lån fungerer. Du kan også blive klogere på nogle af de begreber, som bruges i et lånetilbud, som måske ikke er så nemme lige at forstå.

Hvordan med tilbagebetaling?

Det er jo selvsagt sådan, at de lånte penge + renter skal betales tilbage. Det fremgår af låneaftalen, hvor meget der løber på i renter og gebyrer. Der vil også stå, hvor meget der skal betales af hver måned. Ofte står der også, hvor meget du ender med at betale tilbage i alt. Det kan godt være en hel del mere, hvilket godt kan komme bag på én.

Betaler du ikke dit afdrag til tiden, kan du godt regne med, at du får et tillæg på den næste regning, som ikke regnes for at være et afdrag. Det er bare en ekstra udgift, som du ikke får noget ud af.

Så det gælder selvfølgelig om at få betalt dine afdrag til tiden og stille og roligt få betalt dit online lån ned.