Hvor træffer vi det bedste bådlån? 

Hvor træffer vi det bedste bådlån? 

Er du på udkig efter en splinter ny bil eller ønsker man at få byttet den gamle ud med en bedre, men har næppe finanserne til det? Så kan et billån være en god løsning for en. Når man skal have et billån er der som standard to muligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de to er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har delvist ejerskab i bilen. Det vil derfor sige, at hvis en som låntager ikke følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og sælge bilen for derved at kunne indfri det billån du har taget. Det kan være en optimal løsning, når du overbevist om at en kan indfrie sine betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være lukrativt for låneren at tage dette billån. Da renten over løbetiden typisk er billigere. 

Vigtige faktorer at holde for øje, hvis en starter et billån 

De 2 smarte faktorer du skal se på, hvis man skal påbegynde et bådlån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i DKK man låner af giveren for at kunne erhverve båden. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider du skal anvende til erhvervelsen af båden. Så det er noget man selv kan ændre på alt efter af hvilken bil du ender med at købe. Løbetiden kan også reguleres alt efter hvor mange penge du har råd til at afbetale bådlånet på månedligbasis. bådlånet kan derved blive dyrere ved at man har en længere betalingsperiode.  

Hvor skal du starte mit billån

Hvis man skal vælge hvordan man skal tage sit billån er det afgørende at kigge på den individuelle rente på det MC lån du vil have. for eksempel, hvis du står og skal have en ny bådlån er det skønt at have overblik over om man har råd til at starte det MC lån. En klog måde at holde overblik er at foretage en dialog med sin bank for at høre hvordan ens økonomi ser ud og hvad du har penge til. Her kan du naturligvis justere det en smule afhængig efter om man ser sin drømme motorcykel og så kan man stige det en my. Det er selvfølgelig at beslutte noget, som man kan afbetale i det lange løb. Hvis man bør træffe hvordan ens billån skal være er det lækkert at vide hvor mange likvider man har i sit månedlige budget til at afbetale på det pågældende bådlån.  

Ny eller gammel båd 

Det er smart at du tænker over den normale værdi nedsættelse som motorcyklen får med tiden. Og om man kan komme ud af et uoverskueligt MC lån, for når båden har erhvervet sig så stor en værdinedsættelse, så du ej kan komme ud af bådlånet ved at sælge den. Står man og betaler for luft og det er naturligvis det du mest vil være foruden. Derfor er det intelligent, at man ved at det er denne motorcykel man vil have i en lang periode. Ved en ny båden får de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis bilen forlader sælgeren. Derfra nedsættes den ikke så stejlt i vurdering. Når du ser på en ældre model, som er brugt eller andet er det smart at man for tjekket standen af bilen.  

Så når man beslutter at afbetale billånet over 10 år, men du sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler du måske på en bil man ej længere har, det ikke er klogt.  

Hvis du fx skal have en motorcykel og derfor har brug for et bådlån, så er der flere kriterier for at du kan påbegynde et billån.  Du bør være fyldt 21 år gammel, man skal have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som lånoptager er der to muligheder i henhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at du betaler en andel af det samlede beløb fra køb af. Flere banker kræver i dag, at du lægger ti-20 % af det samlede beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være utrolig intelligent at indhente tilbud fra mange forskellige långivere før man påtager et valg om hvor man bør optage ens bådlån henne, da der som tit er en forskel.