Hvilket tøj skal du tage med dig på en tur

Hvilket tøj skal du tage med dig på en tur

Er du på vej ud på en tur? Det kan være en weekend væk eller en uges lang ferie, men uanset hvor længe du skal afsted, vil du gerne pakke lys. Derfor er det vigtigt at vælge det bedste tøj til at tage med dig på din rejse. Du ønsker ikke at overpakke og miste dyrebar bagageplads, mens du pakker alt hvad du behøver. Det bedste tøj at tage er alsidigt og behageligt, men også nyttigt og moderigtigt. Vi er kommet med en liste over tøj, du kan tage med dig på din rejse, sammen med et par tips til at få mest muligt ud af din pakkeliste.

Uanset typen og varigheden af din rejse har du altid brug for denne liste over ting:

  • Jakke
  • Bukser/shorts
  • Skjorter
  • Fleece/uldtrøje
  • Hovedbeklædning
  • Undertøj / sokker

Rejsejakke

Det er vigtigt at holde sig varm og tør, mens det regner. En jakke med vandtætte membraner eller belægninger kan give dette.

De mest almindelige membraner, der anvendes, er Gore-Tex®, eVent® og REI Elements®. Disse frakker er vandtætte og åndbare, og de er perfekte til alle vejrforhold, men de er også dyre. Nogle af dem kan købes med en OutNorth rabatkode og det ville være et budgetvenligt køb.

Bukser, shorts

Når du går til varme lande, er muligheden for shorts, nederdele eller kjoler enkel, men husk på, at lange bukser beskytter dig meget bedre mod sol, insekter og regn. Desuden kan du blive bedt om at bære dem af etiske årsager.

Som et resultat ville en bedre mulighed være transformerbukser, som let kan løsnes og omdannes til shorts. Nogle af disse bukser har en ekstra lynlås langs benet, så du ikke behøver at tage skoene af. Desuden er disse bukser små nok til at passe i lommen.

Skjorter/T-shirts

Tag altid en langærmet skjorte med dig, selvom du skal til et land med et varmt klima. En langærmet skjorte, som bukser, vil holde dig beskyttet mod varme, myg og regn. Skjorten er behagelig og kan bæres med en række forskellige outfits. Vælg skjorter lavet af syntetiske eller merinofibre, bomuld anbefales kun til let aktivitet og tørre varme klimaer.

Syntetisk stof T-shirts er ideelle til rejser. De krøller ikke kun, men de fjerner også effektivt fugt fra kroppen, hvilket virkelig er vigtigt i et fugtigt tropisk klima. Du kan finde de bedste med en Teeshoppen rabatkode.

Hatte

Når du skal på tur, skal du altid tage en hat med dig. Det vil give fremragende sol- og regnbeskyttelse. Hatte kan laves af enten bomuld eller syntetiske stoffer. UPF (ultraviolet strålingsbeskyttelse) tilsættes ofte til sidstnævnte.

Sokker og undertøj

For udvælgelse af undertøj og sokker gælder de samme regler som for udvælgelse af grundlæggende tøj. Syntetiske tekstiler er enklere at vedligeholde end bomuld, mens merinouldvarer er naturligt åndbare og behagelige. Når du vælger sokker, skal du huske på, at syntetiske stoffer eller uldsokker beskytter dine fødder mod vabler og samtidig holder dem tørre.

Trøjer lavet af fleece eller uld

Fleece og ærmeløse jakker holder dig varm, selv når du er våd, fjerner fugt og giver din hud mulighed for at trække vejret. De er dog store og fylder meget i din kuffert.

På den anden side holder uldtrøjer dig varm, er allergivenlig og åndbar. Uldtrøjer, som fleece, er dog omfangsrige og tager også meget plads i bagagen.