Hvad er nødrengøring, og hvordan man gør det korrekt

Nødrengøring er normalt en kortvarig form for oprydning i modsætning til almindelig rengøring. Men det er også meget vigtigt på samme tid. Den rette form for rengøring indebærer en masse vedligeholdelse og pleje. Rengøringen kan enten være til fjernelse af døde dyr, eller det kan også være til fjernelse af menneskeligt affald. Uanset situationen er det vigtigt at søge professionel hjælp til at opretholde renheden i dit hjem.

Hvad betyder nødrengøring?

Rengøring i en nødsituation er en unik situation, der går ud over vores regelmæssige rengørings- og organisationsmål. Du forsøger at få dit hus i en tilstand, hvor en gæst kan gå ind og sætte sig ned og blive et stykke tid under en nødrengøring. Du skal være opmærksom på alt på samme tid, undgå distraktioner og bruge tid på at rengøre områder, der ikke vil bidrage meget til det samlede billede af renlighed.

Lav din seng

Når du har afsluttet forberedelserne, skal du lave sengen. Ja, jeg er klar over, at du ikke kan lide at rede din seng, og det ser ud til, at dette ikke er en prioritet for dig lige nu. Du vil dog have et ryddeligt rum at trække sig tilbage til, hvis det kræves, og dit soveværelse bliver 20% renere med minimal indsats.

Forbered alt til rengøring.

Saml derefter alt hvad du behøver til rengøring. Sørg for, at du har nok forsyninger af skraldeposer og klude. Fjern kosten og dyson støvsuger fra rummet. Fyld køkkenvasken med varmt sæbevand for at lægge beskidte tallerkener i. (Hvis der allerede er tallerkener på bordet, intet! Det er kun nyttigt for dig.) Hæld sæbevand i badeværelsesvasken. Dette vil gøre rengøringen lettere. Tillad frisk luft ind ved at åbne gardiner og vinduer.

Saml snavset tøj og begynd at vaske

Vend tilbage til værelserne efter pausen og genvind alt det spredte tøj. Rent linned skal placeres på de rette steder, mens snavset linned skal lægges i kurven (eller hvad du bruger der i stedet). Du behøver ikke at vaske tøjet, men sørg for, at alt er på sit rigtige sted, så ingen “snubler” på beskidte sokker. Du må gerne lægge tøj i vaskemaskinen, hvis du har lidt fritid. Det er bedst at lade vasken stå til senere, hvis du ikke kan (eller ikke vil) tørre og lægge dit tøj væk.

Tør støv og glas af

Støv det af, du ikke har fået fingrene i, når dine flade overflader er rene. Lad dig ikke rive med – bare tør især støvede og forsømte hjørner, bøger købt i en boghandel osv. Sprøjt de synlige vinduer med en speciel væske og tør dem hurtigt af. Tør også badeværelsesspejlet ned. Men overvej ikke engang at vaske vinduerne. Windows tager meget tid, så du skal gøre det senere.

Ryd op på badeværelset

Hvis en mester eller lejlighedsejer kommer til dig med et problem, der ikke er i badeværelset, skal du holde det enkelt: Fjern overskydende, rengør alle overflader og toiletskålen og fej gulvet. Hvis du har gæster, der sandsynligvis vil bruge badeværelset, skal du rydde op mere omhyggeligt.