Gode råd til, hvordan du slipper af med ligtorne

Der er ingen tvivl om, at ligtorne er utroligt smertefulde, og det er desuden noget, som en stor del af den danske befolkning kender rigtig godt til. Ligtorne opstår, når et område på dine fødder bliver udsat for vedvarende tryk, da dette danner hård hud. Det resulterer ofte i, at der bliver dannet en hård kerne, der minder om en torn, og denne er utroligt smertefuld, eftersom den stikker i underhuden. Det er dette, man kender som en ligtorn. Her i artiklen vil du blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvordan du slipper af med ligtorne mest effektivt.

 

Skift dine sokker og sko regelmæssigt

 

Der findes forskellige naturlige metoder til at slippe for ligtorne. Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at få for vane at skifte både sokker og sko regelmæssigt. Herudover bør du prøve at slibe blidt med eksempelvis sandpapirskiver på de områder på dine fødder, hvor du har særligt hård hud. Du kan også forsøge at skære det yderste lag af, og her er det utroligt vigtigt, at du også er meget forsigtig, da det ellers kan begynde at bløde.

Giv dine fødder et fodbad med sæbe


Ydermere kan du forsøge med et varmt fodbad med sæbe, da dette blødgør din hud og dermed også ligtornene. Såfremt du vil skrabe huden, er det desuden en rigtig god idé at gøre dette forinden, da det på den måde bliver nemmere og mere behageligt. Herudover bør du blødgøre huden med en fugtighedscreme. Det kan også være en god idé at forsøge at hele såret, og det kan du eksempelvis gøre ved at anvende bandage eller ved at bruge kompres. Endelig er det vigtigt, at du ikke belaster dine fødder, og du bør derfor vælge sokker og sko, der passer godt til dine fødder, og som er rare at have på.

 

Antibiotika kan være nødvendigt

 

Såfremt du oplever, at de ovenstående råd ikke virker for dig, kan det være nødvendigt med antibiotika. Det gælder især, såfremt der skulle gå infektion i ligtornen. Herudover kan man også behandle ligtorne ved hjælp af salicylsyreplastre, der er i stand til at gå ind og opløse ligtornen. Det kan dog også være nødvendigt med en operation, hvor man fjerner det knoglestykke, der er grunden til, at huden bliver udsat for den irriterende og generende gnidning. Du kan her på siden læse meget mere om, hvordan du behandler ligtorne bedst muligt.