Fordelene ved at lære at spille et musikinstrument

Mange er af en eller anden grund af den overbevisning, at musikalsk talent bare er noget, man er født med. Enten er man god til at synge, eller også er man ikke. Enten lærte man at spille som barn, eller også kan det aldrig læres.

Det er dog langt fra tilfældet, og sådan en tankegang kan faktisk være direkte skadelig. Selvom det, grundet nedsat hjerneelasticitet eller måske bare manglende tid, er en anelse mere besværligt at lære et musikinstrument, er det i allerhøjeste grad muligt. Det kan sågar siges at være tilrådeligt. Det at kunne at musikinstrument og have en basal musikalsk forståelse kan nemlig hjælpe på rigtig mange ting.

Opøv disciplin og glæde

Først og fremmest kræver det en vis grad af disciplin, hvis man har et ønske om bare at blive moderat god, hvad end man ønsker at spille fløjte eller cello. Ikke mindst hvis man er et voksent menneske med arbejde, børn og pligter.

På den måde kan bare processen ved at lære at spille på et musikinstrument være med til at lære en disciplin samt evnen til at kunne prioritere i løbet af dagligdagen.

Derudover er der også utallige eksperimenter, der har vist neurologiske og sågar følelsesmæssige fordele ved at være musikalsk eller ved at kunne spille et instrument. Ofte vises musikere at være bedre til matematik og have en bedre koncentrationsevne.

Noget tyder endda på, at de er generelt gladere. Det kan der være mange grunde til. Måske skyldes det simpelthen det faktum, at musik gør en glad. Det har de fleste nok mærket, når de har været til koncert eller bare har tændt for bilradioen. En anden komponent kan dog være det fællesskab, der ofte skabes blandt musikere.

Det gælder selvfølgelig især for folk, der spiller i band, orkester eller lignende. Selv amatørmusikere, der bare bruger et par timer om ugen på at lære at spille klaver i kælderen, har dog pludselig noget, de kan være stolte af og dele med folk.

Sådan begynder du

Kunne du godt tænke dig at nyde godt af nogle af de mange fordele nævnt ovenfor, er det altså bare med at få købt et instrument blandt de mange mulige musikinstrumenter og så komme i gang. Nemlig det at vælge et musikinstrument er nemlig det første skridt på en lang vej. For langt de fleste viser det sig dog ikke at være noget særligt stort valg. De har nemlig allerede en drøm eller en fornemmelse for deres yndlingsinstrument. Måske har de altid godt kunnet lide klaverkoncerter, eller har drømt om at spille trompet fra barnsben. Den slags nærmest barnlige glæde og motivation er vigtig, for det er den, der skal drive dig frem, når det bliver svært eller kedeligt.

En anden måde at opnå den slags motivation er ved at træne snage, du gerne vil lære eller godt kan lide. Den slags findes der nemlig massevis af guides til online. På den måde er musiklæreren altså ikke længere nødvendighed, medmindre du gerne vil lære hurtigt eller op på et højt niveau.