Find den perfekte maling til dit interiør

Ved en fra eller indflytning i bolig, fare mange vild i det store udvalg af forskellig slags maling. Valget er bredt, og de fleste farver findes i flere forskellige nuancer, som man oftest kan se sig blind på. Den mest standard vægfarve i en nyrenoveret lejlighed eller nyt hus er hvid. Det kan dog være en god ide ikke at nøjes med de hvide vægge, men at overveje, om dele af hjemmets vægge skal nytænkes i en anden farve. Når væggene skal males, er det vigtigt at have udstyret i orden, så arbejdet og resultatet bliver, som man forventer. Her er det vigtigt ikke at glemme loftmalingen og i den forbindelse god beskyttelse til din gulvoverflade. De fleste bryder sig ikke om besværet i at stå i malertøj en hel dag og får derfor et firma til at ordne arbejdet. Men hvis du står i en indflytning, eller har fået nok af at se på de samme gamle vægge, kan det være det hele værd at finde den rette maling. 

Find maling online her og skift looket i hjemmet.

Loftmaling og vægmaling

Når du står i malertøjet og er klar til at male stuen, dukker et spørgsmål op. Kan man bruge almindelig vægmaling til sit loft? Her har vi alle det frie valg og kan gøre lige hvad der passer os. Med almindelig vægmaling malet på loftet er der ingen skade sket. Dog bliver skaden mere tilgængelige, den omvendte vej. Ved at bruge loftmaling til dine vægge, udsætter du dem for en svaghed overfor aftørring og rengøring, da loftmaling er mere sart. Valgmuligheder er mange og kan være svære at finde rundt i, men med en god vejledning er du godt på vej. Læs mere her, og find den nøjagtige maling, som passer dit formål bedst.

Match den rette farve til dit hjem

Som nævnt tidligere, er vægfarven hvid med til at skabe en neutralitet i hjemmet, da vores møbler, billeder, og diverse ting og sager, er med til er farve vores hjem. Men i stedet for at lade den hvide farve dominerer overalt i ens hjem, kan du med en enkelt væg i en anden farver være med til at skabe en fantastisk ny stemning. Når du skal finde den rette farver og nuance, kan det være en god ide at sigte efter en farve som kæder godt sammen med hjemmets møbler. Det kan eksempelvis være den samme farve som møblet, eller skabe kontrast, ved at vælge den stik modsatte farve. 

Brug det overflødige maling på en kreativ måde

Når det primære projekt er malet færdig, er der ofte rester af maling tilbage. Her kan det være smart at sætte den kreative del af hjernen i sving. Med mallingsresterne står muligheden åben for at male møbler, som måske har set bedre dage. Dermed for du brugt den resterende maling, samt genoplivet et møbel til nye tider. Malingen som bruges, skal som væggene ikke påføres med loftmaling, da de fleste møbler bliver udsat for meget slitages.

Med disse forskellige råd er du klargjort til indflytning, udflytning, eller hvis de samme vægge er blevet for kedelige at kigge på. Det kan skabe nyt liv til hjemmet at forandre de vante rammer. Med eksempelvis den enkelt farvede væg bryder du den hvide kulisse, og går hånd i hånd med moden indenfor indretningsarkitektur.