Få styr på konfirmationen

Hvis dit barn snart skal konfirmeres, så har du sikkert travlt med at få det hele på plads. Der er så mange ting, man skal holde styr på, og det kan være svært at holde overblikket. Du kan læse med her og komme lidt bedre på plads med det hele.

Konfirmationer er dyre

Det er ikke bare sådan lige gratis at holde en konfirmation. Det kan faktisk være rigtig dyrt, og det er ikke alle, der har råd til det. Det er dog synd, hvis du ikke kan give dit barn den dag, han eller hun fortjener. Hvis du mangler penge til det hele, så lån penge uden nemid. Det er vigtigt, at dit barn ikke føler sig udenfor og føler, at de får mindre end deres klassekammerater.

Hvad skal I have og spise?

I skal i god tid finde ud af, hvad konfirmationsmenu skal stå på. Det kan være, dit barn har en yndlingsret, I kan få? Det er bedst, hvis du lader dit barn bestemme, hvad menuen skal stå på. Det er ikke noget, man får så meget lov til som barn, så det skal man selvfølgelig have lov til på ens konfirmation.

Gave, tale og sang

Du skal også forkæle dit barn med en gave og en sang eller tale. Der er mange børn, der ønsker sig penge eller computer i konfirmationsgave, men det kan også være, din søn eller datter har ønsket sig noget helt andet. Hvis du har svært ved tanken om at skulle holde en tale, så kan det godt være lettere at skrive en sang. Her får du nemlig andre til at synge med, og det kan blive mindre intimiderende.

Find konfirmationstøj i god tid

Det er også vigtigt, at I kommer ud i god tid og lede efter konfirmationstøj. Det kan være svært at finde det helt rigtige – og det er det vigtigt, at man gør! Din datter eller søn skal føle, at de har det perfekte tøj på på deres specielle dag.

Gæsteliste og bordplan

I skal også finde ud af, hvem der skal med til konfirmationen. Det er sikkert noget med nogle venner og noget familie. Når I skal lave en bordplan, så skal I meget nøje overveje, hvem der kan snakke godt sammen. Folk får en bedre fest, hvis de kan tale med dem, de siger omkring.

Festlokale – hvor skal I være?

I skal også have et sted at være, når festen skal holdes. Du kan finde festlokaler til mange forskellige priser, så hvis du gerne vil finde noget billigt, så skal du være ude i god tid. Der skal naturligvis være plads nok samt mulighed for at opstille borde og stole. Konfirmationslokaler bestilles typisk et par år før.