PenSam er en dansk pensionskasse

PenSam er en dansk pensionskasse med over 400.000 medlemmer, der primært kommer fra FOA’s (Fag og Arbejde) område indenfor den offentlige sektor. Udover pension tilbyder PenSam også forsikring og bankprodukter, herunder særligt attraktive boliglån til sine medlemmer. Hovedkontoret er beliggende i Farum.

Pensams historie og formål

PenSam blev stiftet i 1919 og har således en lang historie bag sig. Det blev etableret med det formål at sikre økonomisk tryghed for medlemmerne, både under deres arbejdsliv, men også når de går på pension. Oprindeligt var PenSam tænkt som en pensionskasse for beskæftigede inden for social- og sundhedsområdet, men har i dag udvidet sit medlemsgrundlag til hele FOA’s område.

Forvaltning af pensionsmidler

PenSam forvalter en samlet pensionsformue på over 140 milliarder kroner. Midlerne bliver investeret efter en langsigtet og ansvarlig strategi, der tager højde for medlemmernes interesser. PenSam har et stort fokus på bæredygtige investeringer og driver blandt andet en af verdens største vindmølleparker i Nordvestjylland.

Pensams produkter

PenSams kernetjeneste er pensionsopsparing, men organisationen tilbyder også en række andre produkter. Disse omfatter forsikringer, der dækker blandt andet sygdom, ulykke og død. Medlemmerne kan også få adgang til en række attraktive bankprodukter, inklusiv boliglån.

Attraktive boliglån til medlemmer

I samarbejde med PenSam Bank tilbydes medlemmerne muligheden for at optage billige boliglån. Disse lån er attraktive på baggrund af deres lave rente og omkostninger, der kan give medlemmerne mulighed for at spare mange tusind kroner i forhold til andre boliglån på markedet.

Afslutning

PenSam er meget mere end en pensionskasse. Ud over pensionsopsparing, tilbyder de deres medlemmer en lang række relevante produkter, der kan styrke økonomisk tryghed både i hverdagen og i pensionstilværelsen.