Rengør og plej dine fodboldstøvler som en prof

 

Dine fodboldstøvler er dit vigtigste værktøj som fodboldspiller.

Og derfor skal du passe godt på dem. Plej dem, som var det dine børn. Ej okay, men hvis du tager dig godt af dine fodboldstøvler, tager de sig også godt af dig.

Hvem siger nej til længere holdbarhed, større komfort og flottere og lækrere fodboldstøvler – gør du?

Derfor får du her 3 nemme tricks så du sikrer, at dine fodboldstøvler holder længere, giver dig bedre mulighed for at performe – og gøre det hele med stil.

 

Tiden er vel brugt

Så drop undskyldningerne om manglende tid, eller manglende lyst, og brug den tid der nu skal til, for at passe og pleje dine støvler.

Brug 10-15 minutter hver gang du kommer hjem fra fodbold, på at rengøre og pleje dine støvler.

Mere skal der ikke til, før du finder ud af, hvor meget mere du kan få ud af dine støvler, end du ellers ville.

 

Her kommer mutter med kost og spand

Arh dog ikke. Og så alligevel.

For rengøringen af støvlerne er det ene område, hvor din indsats gør den største forskel.

Har du fodboldstøvler af mikrofiber eller andre syntetiske materialer, er en fugtig klud rigeligt til at tørre overdelen af.

Er vi derimod ude i støvler af skind, læder eller lignende, skal der lidt grundigere arbejde til.

Her skal du have fat i en blød børste, en hårdt opvredet klud og knofedt. Start med kluden og knofedt, men er der snavs der ikke umiddelbart vil af, kan du tage den bløde børste og forsigtigt (VIGTIG! Du må ikke mase børsten ned i støvlerne) forsøge at fjerne den vanskelige snavs.

Undersiden skal naturligvis også renses. Brug en børste og lidt vand, og fjerne snavs fra knopperne og undersiden af støvlen. Denne del er hurtigt gjort.

 

Tænk dig om – brug beskyttelse

Til støvlerne naturligvis.

Støvler af naturlige materialer (skind, læder og lignende) er naturligvis mere udsatte for vind og vejr, end støvler af syntetiske materialer.

Derfor skal de imprægneres. Ikke bare når du lige har købt dem, men også når du har taget dem i brug – cirka en gang hver anden uge som tommelfingerregel. Her skal du naturligvis sørge for, at støvlerne er rene først.

Ud over imprægnering, er det også en rigtig god idé at bruge læderbalsam (eller læderfedt – som dog er noget federe) til at beskytte støvlerne. Når støvlerne har tørret i 24 timer, skal du lige huske at tørre overskydende fedt af før brug.

Til fodboldstøvler af syntetiske materialer, kan du investere i forskellige typer af spray til at beskytte støvlerne, på samme måde som imprægnering beskytter støvler af naturlige materialer.

Her kan nævnes Crep Protect eller Jason Markk Repel Pump Spray – som begge to i øvrigt kan anvendes til støvler af alle materialer.

 

Vil du vide mere?

Så kan du tjekke denne guide ud fra FodboldFessor.dk.